Клошари, наркомани и некоректни наематели тормозят живущи до читалище „Извор
Клошари, наркомани и некоректни наематели тормозят живущи до читалище „Извор / obshtina.pleven

По настояване на живущи до читалище „Извор", кметът Георг Спартански се срещна с тях на място. Гражданите разказаха, че районът между читалището и жилищния им блок редовно се замърсява от клошари, използва се за сбирки на наркозависими, а наематели на един от гаражите в близост ги притесняват с шумните си компании. Нещо повече - обитателите не смеят да отворят прозорците си заради непоносимата миризма от превърнатото в тоалетна пространство. Всички усилия да почистват остават безрезултатни, защото само след часове отново се струпват боклуци, оплакаха се още гражданите.

Клошари наркомани и некоректни наематели тормозят живущи до читалище Извор"
netinfo

Те потърсиха съдействие от кмета за ограждане на мястото, което за тях е най-доброто решение за преодоляване на проблема. От своя страна Георг Спартански изрази съжаление, че подобни проблеми има във всички части на града, не е по възможностите на Община Плевен да поставя огради в междублокови пространства, но се ангажира да обсъди със своя екип ситуацията и благоприятния изход от нея.

Като начало ще бъде проверено отдаването под наем от читалището на помещения за магазин и нон-стоп, чиято клиентела трупа купища отпадъци особено в нощните часове.

Кметът апелира за по-високо обществено съзнание за опазване на публичните площи и съоръжения и за активна гражданска позиция и нетърпимост към проявите на вандализъм.