Цецка Цачева във В. Търново: Няма да позволя България да бъде отклонена от европейския път на развитие
Цецка Цачева във В. Търново: Няма да позволя България да бъде отклонена от европейския път на развитие / netinfo

Членството ни в Европейския съюз и НАТО е безалтернативно. Аз ще  бъда гарант за това. Няма да позволя да отклонят страната ни от единствения разумен път на развитие – европейският. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ във Велико Търново.

Тя подчерта, че страната ни се нуждае от балансирана и активна външна политика, основана върху националния интерес на България. „В момента България е фактор на стабилност в региона и в Европа и това се признава от нашите европейски партньори. Усилията, които полагат правителството на Бойко Борисов, българският парламент и институциите в страната ни са в интерес не само на всеки български гражданин, но и на всеки европеец. Тези сигурност и стабилност трябва да бъдат запазени“, подчерта Цачева.

Според кандидата на ГЕРБ за президент демокрация има само в онази държава, в която институциите са открити и достъпни, когато работят в интерес на гражданите. Тя посочи, че като президент, тя ще продължи да работи както с Народното събрание, така и с другите държавни институции. „Истинският дебат водим лице в лице с гражданите в България, за чийто интерес сме работили и на досегашните си постове. Преди да бъда държавник и политик, аз съм преди всичко юрист  - за мен справедливостта и върховенството на закона са понятия, в които дълбоко вярвам. Ще настоявам за справедлив и работещ български съд“, обясни Цецка Цачева.

„Само когато сме единни, ще постигнем просперитета на България. Разчитам на подкрепата ви, на всеки обективен български гражданин, който знае, че и до момента сме работили в интерес на всички хора“, каза още Цачева пред жителите на Велико Търново.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че Цецка Цачева ще бъде следващият президент на България. „Предстои ни тежка и отговорна задача. Трябва да направим така, че да дадем допълнителна стабилност на българското общество – това ще бъде гарантирано от победата на Цецка Цачева и Пламен Манушев на 6-ти ноември“, подчерта той.

Според зам.-председателя на ГЕРБ партията заслужава доверието на всички български граждани, дори само заради факта, че премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов са обявили, че приходите в страната са повече, а дефицитът по-малък. „Благодарение на стабилното управление, правителството ще отпусне 223 милиона повече за образование и 1 милиард всяка година за най-добрата социална политика -  безвъзмездното саниране на многофамилни жилищни сгради. „Ето – затова си заслужава да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България“, категоричен бе Цветанов.

Цветанов посочи още, че ГЕРБ иска да противодейства на популизма. „Предвидили сме над 200 срещи в 200 населени места. Когато сме в областния център, обикаляме максимален брой български общини, за да отправим тези послания, които могат да обединят нацията. За разлика от нас, нашите политически опоненти участват в кампанията агресивно и с обидни квалификации. Цецка Цачева и Пламен Манушев  ще бъдат обединители на нацията. В нашата кампания ще чувате само позитивни послания“, обясни Цветан Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев призова за почит към героизма на българските войни от 18-ти Етърски полк. „22-ма ваши съграждани са оставили костите на Каймакчалан. Поклон пред героизма на славните герои на България през 1912 и 1916 година“, заяви вицеадмирал Манушев.

„Изборът на 6-ти ноември е важен, защото нямаме време за губене. Не можем да спрем европейското си развитие, дължим го на всички български граждани. България може да бъде силна, само когато е единна. Цецка Цачева знае как да балансира, как да потушава конфликти и кризи. България трябва да бъде стабилна. България трябва да бъде уважавана в региона, в Европа и в света. Цецка Цачева има богат международен опит. България трябва да бъде мирна. Кой по-малко от една жена желае война и напрежение? Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на България“, категоричен бе Пламен Манушев.

Повече от 2000 души се събраха в събота в спортната зала, за да подкрепят Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев. Заедно с тях бяха още кметът Даниел Панов, евродепутатът Ева Паунова и народните представители Евгени Стоев и инж. Клавдия Ганчева.