Шофьор без книжка бе заловен след гонка с полицията, при която се опитал да изблъска патрулка от пътя, а полицаите, за да го спрат, стреляли. Шофьорът е откаран в болница с огнестрелна рана в крака, без опасност за живота.

Около 23.20 часа в събота автопатрул, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево в община Гурково, при разклона за града, бил засечен от навлизащ в кръстовището автомобил „Опел Вектра", който не спрял на знак „Стоп". За да избегне удара, водачът на патрулката навлязъл в лентата за насрещно движение.

Мъртво пиян се заби с автомобила си в дърво и оцеля

Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и полицаите го последвали с включени светлини. Когато колата била настигната, водачът й на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътя, съобщиха от МВР.

След неуспешни опити шофьорът, неспазил правилата, да бъде спрян, единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие - първо във въздуха, а после и по гумите на автомобила.

Хванаха мъж да шофира с над 5 промила алкохол в кръвта

Така служителите на реда успели да спрат шофьора беглец. При последвалата проверка, се оказало, че той е 34-годишен мъж от Гурково, криминално проявен и осъждан. Той шофирал без книжка.

Заедно с него пътували още общо седем души: петима от тях в купето - мъж, две жени и две момчета в тийнейджърска възраст, а две други момчета, също тийнейджъри - в багажника на колата.

Шофьор без книжка блъсна дете във Врачанско (ВИДЕО)

Освен че шофирал без книжка, при теста с дрегер се установило, че водачът е седнал зад волана след употреба на алкохол.

Стотици шофьори без книжки летят по пътищата в страната

Междувременно мъжът се оплакал, че усеща болка в левия крак и се оказало, че е прострелян. Той е откаран за лечение в старозагорското болница, като няма опасност за живота му.

Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен.

Други новини от Стара Загора