Най-хубавите 13 години от живота ми са в Бургас
Най-хубавите 13 години от живота ми са в Бургас / netinfo

Най-хубавите 13 години от живота ми преминаха в Бургас. Това сподели пред стотиците жители на града събрали се вчера пред сградата на Общината ген. Румен Радев. По думите на кандидата за президент на БСП, този период от служебния му път е бил свързан с много приятелства и номера на бюлетината не е случаен, именно защото е свързан с него лично. По тази причина той заяви пред множеството, че се чувства бургазлия. Прогнозата му за шансовете на партията за предстоящия вот в региона са за положителни изненади. В Бургас кандидатпрезидентската двойка беше посрещната от препълнен със симпатизанти площад, развети трикольори, червени знамена и викове „Победа!". 

Найхубавите 13 години от живота ми са в Бургас
netinfo

Румен Радев апелира за промяна, посочвайки, че има стабилност, но тя се отнася за "ниските доходи, унизителните пенсии, липсата на перспектива за младите, които търсят образование и препитание навън. Стабилност на загробване на всички стратегически за България проекти, на провал на важни кандидатури за международни постове. Стабилност на несигурността, на несправедливостта и хаоса". По думите му България е в криза на ценностите и на управлението. "Опасността от това след четвърт век преход да се озовем там, от където тръгнахме - към еднолична, авторитарна власт. Това, което стана вчера, за пореден път потвърди, че няма разделение на властите, защото една партия се срасна с държавата и една личност има контрол върху изпълнителната и законодателната власт. Това има влияние и в съдебната система", каза още ген. Радев. И именно това определи като голям проблем на днешната власт. "Не вярвайте, че от тези избори нищо не зависи. От тях зависи много, защото от тези избори може, трябва и ще тръгне промяната. Промяна, която всички очакваме и заслужаваме".
Найхубавите 13 години от живота ми са в Бургас
netinfo

Пред бургазлии ген. Радев припомни, че президентът трябва да задава верните приоритети за развитие на държавата, да противостои на всички решения и закони, които накърняват интереса на гражданите.
По време на посещението си в Бургас кандидатпрезидентската двойка ген. Румен Радев - Илияна Йотова бяха подкрепени от лидера БСП Корнелия Нинова, бургаските депутати Атанас Зафиров и Петър Кънев, областният председател на социалистите Николай Тишев, членовете на предизборния щаб.
„В кой свят живеем, след като един човек отменя Народното събрание, мъмри министри и се държи с тях като марионетки. Те преклониха глава, защото кокалът е по-сладък от морала и честта. Ние с ген. Радев не сме послушковци", каза Илияна Йотова. Тя сподели че, днешните управляващи я карат да се срамува в Европа.
Председателят на БСП Корнелия Нинова даде мощно рамо на кандидатите. „Бойко Борисов закри парламентарна република за първи път в нейната история. Опозицията отворихме парламента и той ще работи от следващата седмица, защото чувстваме вашата сила.
Няма да позволим Борисов да се отнася така и към президентската институция, да сложи послушен президент, както досега, който да изпълнява неговата воля, а не тази на народа", каза Нинова и призова гражданите да направят смел свободен избор в името на България.