Берое започна с победа и в първенството
Берое започна с победа и в първенството / Берое

Отборът на Берое започна с победа и участието си в първенството на Националната баскетболна лига. Три дни след успеха в Балканската лига, „зелено-белите" се наложиха със 79:62 над Черно море Тича. Това е втора победа за старозагорци над този съперник за последния месец след успеха в контролна среща в края на септември.

Най-резултатен за Берое бе Шейн Гибсън със 17 точки. За Черно море с 14 точки се отчете Станислав Цонков.

Старозагорци стигнаха до успеха въпреки че заради травми срещата пропуснаха Тихомир Желев и Юрай Сегарич. Първият е с контузия от мача със Сигал (Прищина), хърватинът има проблем с коляното. Срещата от трибуните пък изгледа бившия играч на Берое Станислав Ваклинов.

Гостите от Варна започнаха срещата по-убедително и поведоха с 8:2 в първите минути на двубоя. Още до средата на тази четвърт обаче домакините обърнаха резултата в своя полза. Последва нов обрат - този път в полза на Черно море, преди Берое все пак да спечели първата част с 23:20.

Гонитбата в точките продължи и в първите минути на втората четвърт. Берое успя да се откъсне напред едва четири минути след старта й при 30:23. Добрите изяви в защита на старозагорци и грешките при стрелбата на баскетболистите от Варна пък не позволиха на гостите да отбележат повече от шест точки в тази част. Така на полувремето авансът на Берое скочи на 16 точки - 44:28.

След почивката Берое задържа аванса си и стигна до първата си победа в първенството за сезон 2016/17. Следващата седмица „зелено-белите" гостуват на Левски в София, преди това обаче на тима предстои и гостуване в Гевгелия за среща от група А на Балканската лига. Съперник на 18 октомври е тимът на Кожув.