Д- р Иван Ибришимов: Трябват решения за въгледобива в региона и работещите в сектора
Д- р Иван Ибришимов: Трябват решения за въгледобива в региона и работещите в сектора / Личен архив

Д- р Иван Ибришимов изрази задоволството си от дискусията в Комисията по енергетика в Народното събрание, във връзка с проблемите и стачката на миньорите от рудник „Бабино" в Бобов дол.
„Взех участие в тази комисия като народен представител от този регион. Доволен съм, че всички, участващи в заседанието на комисията се обединиха около тезата, че е нужно да се погледне с перспектива за бъдещето на региона, защото във въгледобива и енергетиката са ангажирани хиляди хора. Проблемът не е само в неизплатените заплати. Тенденцията за въгледобива в България, според експерти, не е добра и естествено възниква въпросът, каква ще бъде съдбата на хората, ангажирани в тази индустрия. Положително беше отношението на представителите на КРИБ, които заявиха готовност да поемат евентуално съкратените работници в техни предприятия, защото само и единствено заетост по социалните програми не е устойчиво и трайно решение на проблема", коментира д- р Ибришимов.
Депутатът очаква още разговори и дискусии по тази тема, с участието на всички институции, за да се реши проблема в региона. „В противен случай рискуваме един голям регион да остане без перспектива и бъдеще", заключи депутатът.