Стотици участници събра  На хорото под тепето
Стотици участници събра На хорото под тепето / netinfo

На много песни, танци и приятно настроение на стотиците участници и любители на фолклорните песни и танци се радва тазгодишното 7-мо издание на фестивала „На хорото под тепето“. То се организира от школа за народни песни и танци „Луди млади“ с подкрепата на Община Пловдив и дирекция „Спорт и младежки дейности“.

„С всяка следваща година във фестивала участват все повече състави и ансамбли. Пожелавам Ви за десетгодишния юбилей да напълните с публика спортна зала „Колодрум“, заяви Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ по времена откриването.

Във фестивала за народни песни и танци хора от различни възрасти и професии забравят различията си и хващайки се ръка за ръка, заиграват български народни танци.

Тази година фестивалът се провежда в палата № 2 на Международен панаир Пловдив, като за първи път ще е в два етапа.

В първия - по традиция ще се надиграят любителите на българските народни хора. Във втория - те ще се състезават за големите награди с награден фонд от над 2000 лева.

38 състава за български народни танци (17 клуба за народни хорà и 21 самодейни танцови състава) от над 20 населени места взимат участие в тазгодишното „На хорото под тепето“.