Огромни шествия на феновете на „Левски" и ЦСКА-София преди вечното дерби блокираха центъра на София. Образуваха се задръствания. Дори градският транспорт бе блокиран за известно време. С бомбички и факли запалянковците преминаха през града на път към Националния стадион „Васил Левски".

Благодарение на бързата и своевременна намеса на полицията е бил предотвратен сблъсък между агитките след края на футболния мач. Не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред преди, по време и след футболната среща на Националния стадион "Васил Левски, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В съобщението се посочва още, че преди футболното дерби са били задържани 12 души, сред тях и един непълнолетен. При проверките на контролно-пропускателните пунктове преди началото на мача са задържани още шестима.

Зрителите са напуснали стадиона без инциденти. Един футболен привърженик е задържан за отправени обиди и непристойно поведение срещу полицейски служители. Към момента няма нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на привържениците на двата отбора.

С равенство завърши вечното дерби между „Левски" и ЦСКА на стадион „Васил Левски"

Иначе срещата започна в 16:30 ч. и завърши с равенство. Малко по-рано феновете на ЦСКА-София не изневериха на традицията и организираха традиционното си шествие преди дербито с Левски от 10-ия кръг на Първа професионална лига.

По-голямата част от центъра на столицата бе скован заради хилядите "червени" привърженици, които поеха по пътя към Националния стадион "Васил Левски". Парадът започна пред офиса на Българския футболен съюз на улича "Иван Асен", а феновете се постараха да оцветят атмосферата с димки и скандирания, посочва Gong.bg

По доста любопитен начин премина шествието и на привържениците на "Левски". "Сините" се събраха на булевард "Тодор Александров", откъдето потеглиха в посока Националния стадион "Васил Левски". Начело на шествието на левскарите бе поп, следван от катафалка, на която имаше шалче на ЦСКА. Шествието бе определено като "траурно" и феновете на Левски искаха чрез него да отбележат "смъртта" на вечния съперник.

Заради засиленото полицейско присъствие нямаше сигнали за потрошени превозни средства или витрини. Засилени мерки за сигурност ще има през цялата нощ.

Източник на видео: Nova.bg