Иззеха 30 кг високорисково наркотично вещество от мъж в Боляровско
Иззеха 30 кг високорисково наркотично вещество от мъж в Боляровско / ОДМВР Ямбол

33-годишен от Ямбол е задържан за притежание на дрога, съобщиха от ОДМВР Ямбол. На 14 октомври, около 14,30 ч. в близост до село Денница, община Болярово е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Киа-Спортидж".

Иззеха 30 кг високорисково наркотично вещество от мъж в Боляровско
netinfo

Полицейските служители установили, че водачът е неправоспособен, а същият е оказал да бъде тестван за употреба на алкохол и упойващи вещества. В колата е намерено около 1 гр наркотично вещество - марихуана. За проведените полицейските действия и допълнително събрана информация по случая незабавно е уведомена Районна прокуратура - Елхово.

Проведени са процесуално-следствени действия в два имота, ползвани от арестувания. И на двете места при претърсването в различни помещения на сградите е намерена и иззета общо 30 кг полусухата растителна маса, подредена за сушене, която при наркотеста е реагирала на марихуана.

Иззети са и няколко полиетиленови пликчета със суха листна маса и електронна везна. За констатираните нарушения по Закона задвижение по пътищата на мъжа е съставен акт. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура - Елхово.