Дует  Ритон' с концерт за празника на Нова  Загора
Дует Ритон' с концерт за празника на Нова Загора / община Нова Загора

Кулминацията на двуседмичната богата и разнообразна програма  по случай Празника на Нова Загора Петковден, беше грандиозният концерт на легендарният дует "Ритон“. Заместник-кметът Светла Стоянова приветства жители и гости на града по случай 14 октомври, Деня на Света Петка- закрилница на Нова Загора и отстъпи сцената пред НЧ Д. П. Сивков -1870“ на  дуета.

Катя и Здравко поднесоха по оригинален начин  на многобройните си, ентусиазираните си фенове, част от своите хитове – "Замълчи”, "Прегърни ме”, "Обичай ближния”, "Някога, но не сега”, "Лятото”, "Накъдето ми видят очите” и "Живот като на кино”. Бяха представени и някои от авторските песни на Катя и такива, станалите вече емблематични - „Джалма“ и др. Дует „Ритон“ разказаха  накратко за новото си музикално предизвикателство, както за тях така и за всички техни почитатели- „Ритон в ритъма латино“ . Както подсказва и заглавието в него звучат хитовете на дуета, но в латино вариант. С нов аранжимент, дело на Алекс Нушев, са песните им „Замълчи”, „Цяла нощ”, „Някога, но не сега”, „Джалма”, „100 пъти” и най-новия сингъл на „Ритон” - „Живот като на кино”, по музика на Чавдар Коцев, текст на Драгомир Драганов и аранжимент на Алекс Нушев.

Дует " Ритон с концерт за празника на Нова  Загора
netinfo
Последвалите песни и златни хитове повишиха градуса на настроението сред присъстващите, които пяха и танцуваха под горещите ритми заедно с Катя и Здравко. Дует „Ритон“ показаха изключителен професионализъм, нажежиха атмосферата и многократно предизвикаха новозагорската публика да скандира „Още, още..“ Повече от 30 години дует Ритон са заедно в живота и в творчеството.Техните песни са ритмични, динамични, зареждащи с енергия и с прекрасно настроение. В топлата есенна вечер на 14 октомври, те успяха да изненадат своите новозагорски почитатели с прекрасни и незабравими песни.

В края на шеметния концерт, продължил повече от час и половина, дует „Ритон“ получиха пищен букет с цветя от председателя на общински съвет Нова Загора Георги Николов с благодарности за създаденото  чудесното празнично настроение, а те от своя страна изказаха благодарност за поканата да гостуват на Нова Загора и да допринесат към радостта на публиката. Достоен финал на празничната вечер беше невероятната сияйна заря в помръкналото небе, която остави без дъх новозагорци и гости на града