Трябва да се знае кой е в опозиция и кой подкрепя правителството, категоричен е председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Важно е да отчетем различията, които има в Реформаторския блок. Днес ние не разчитаме на първоначалните 23, а само на 13 техни представители. Имаме проблем със събирането на 121 народни представители, за да формираме стабилно мнозинство", заяви той пред NOVA . В петък заседанието на депутатите се провали, е след това премиерът призова такова да се проведе и то ще се състои във вторник и отправи ултиматум към РБ.

Петкова: На заседанието на кабинета всички бяхме откровени

Цветанов посочи, че премиерът е бил ясен: тази ситуация не може да продължава и трябва да се изясни дали Реформаторският блок е от пет партийни групи или има ДСБ, които са отделно. "Но трябва да има ясно разграничение, за да знаем кой е опозиция в българския парламент и кой подкрепя правителството", каза Цветанов.

Борисов към Реформаторите: Вторник ще е ден разделен

"Когато наближават избори имаме доста неадекватно поведение от страна на нашите коалиционни партньори", поясни той.

Москов: Не сме говорили за "развод"

"Проблемът от последните дни е несъстоятелното твърдение, че Изборният кодекс е бил правен под диктовката на ГЕРБ. Там имаме предложение от Реформаторския блок и Патриотичния фронт и ние се съобразихме с тях. Всичко е взето на база много дискусии, обсъждания и консенсус между тях. Без тях ние нямаше как да имаме днешното решение", поясни зам.-председателят на ГЕРБ.

РБ: Оценката за министрите ни е позитивна, никой не е искал оставки

"Сега идват изборите и те осъзнават, че тяхното решение ще ги ощети", категоричен беше той и добави, че ще влязат в зала, но само ако има смислен дебат. „Нека изборите да не бъдат основание за нагнетяване на повече напрежение. Имаме нужда от спокойствие и стабилност", категоричен беше Цветанов.

Източник: nova.bg