Кметът д-р Иван Иванов: Да си севлиевец е съдба и отговорност
Кметът д-р Иван Иванов: Да си севлиевец е съдба и отговорност / Община Севлиево

С празнична света литургия по повод деня на Света Петка и с молебен за здраве, и благоденствие започна Празникът на град Севлиево.

Кметът д-р Иван Иванов поздрави жителите на общината с кратко слово, в което пожела на съгражданите си "здраве, благополучие и закрилницата на града света Петка да вдъхне вяра, сили, кураж и увереност по пътя, който заедно сме поели".

В словото си той засвидетелства почит не само към покровителката на българския народ и семейството, към нашата възрожденска история и традиции, към настоящето и бъдещето на общината.

"Това е ден, в който празнуваме и правим равносметка на постигнатото. С гордост мога да кажа, че община Севлиево и нейните жители са хора с несломим дух, които искат да живеят спокойно, но не отстъпват нито крачка назад от своите принципи", отбеляза кметът и благодари на севлиевци за инициативността и проявеното търпение, за труда и усилията, които полагат всеки ден, за да продължи развитието на града и да завещаем на поколенията след нас по-добро бъдеще".

Кметът д-р Иван Иванов: Да си севлиевец е съдба и отговорност
netinfo

Кметът беше категоричен, че "с общи усилия ще продължим да затвърждаваме и надграждаме авторитета на община Севлиево като исторически, културен и икономически център, защото да си севлиевец е съдба и отговорност".

След приветствието ученици от Севлиево издигнаха знамето на Севлиево и трибагреника на площад "Свобода", а празничната програма продължи с изпълнения на духови оркестри от градовете Севлиево, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч и Ботевград.

Кметът д-р Иван Иванов: Да си севлиевец е съдба и отговорност
netinfo

По късно през деня ръководството на общината посрещна официално делегациите от побратимените градове в Полша и Русия. Гостите поздравиха д-р Иванов за бързите темпове, с които се развива Община Севлиево и пожелаха просперитет на кметския екип и жителите.

На тържествено заседание на общинския съвет бяха връчени отличията на почетните граждани на Севлиево, а вечерта празникът продължи с изпълнения на Капанския ансамбъл и "Мистерията на българските гласове".

Кметът д-р Иванов връчи плакетите на почетните граждани

В 19:00 часа в Хаджистояновото училище започна "Нощ на музея", а в ГХГ "Асен и Илия Пейкови" - Нощ на галериите. Празникът приключи с тържествена заря.

Гостите и жителите на града ще се радват и през уикенда на множество кулинарни, музикални и светски изяви, посветени на Празника на тиквата.