Катерачи от България и Румъния се срещат край Табачка
Катерачи от България и Румъния се срещат край Табачка / netinfo

Катерачна среща „Табачка 2016“ ще събере желаещи да изпробват едни от най-новите трасирани маршрути в Поломието. Днес и утре, по идея на катерачи от Университетския клуб по катерене и алпинизъм към Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“  за първи път край с. Табачка, ще се организира катерачна проява със състезателен характер. Проявата се реализира със съдействието на Университетския спортен център и Дирекцията на ПП ”Русенски Лом”.

Идеята на студентите-катерачи е срещата да популяриза този по-малко познат, но твърде перспективен катерачен обект в района на село Табачка. Очакват се алпинисти както от България, така и от Румъния. Право на участие в състезанието имат всички желаещи катерачи, които имат навършени 14 г. и разполагат с необходимата екипировка за спортно катерене на скали (каската е задължителна). Участниците на възраст между 14 и 18 г. трябва да имат съгласие от родител.

Идеята за Катерачна среща „ТАБАЧКА 2016“ се формира след като през лятото на тази година едни от най-активните студенти-катерачи – Иван Богданов и Иван Илиев, заедно с техни приятели, започнаха работа по екипирането на нови маршрути в скалите край село Табачка.

 

Катерачната среща „ТАБАЧКА 2016“ е продължение на проекта Катерачна надпревара „Русе 2016“.