Лудогорец с пета поредна победа, надви Пирин
Лудогорец с пета поредна победа, надви Пирин / netinfo

Лудогорец се доближи само на точка от Левски в класирането на върха в Първа лига, след победа с 3:1 при гостуването си на Пирин в Благоевград.

Разградчани не създадоха много голови ситуации, но реализираха три попадения - дузпа, игрова ситуация и накрая автогол.

Така те спряха серията от три поредни победи на Пирин, и записаха своя пети пореден успех в първенството на България.

Само след пет дни Лудогорец ще се прехвърли от стадион "Христо Ботев", на "Емирейтс стейдиъм" в Лондон, за гостуването си на Арсенал в ШЛ.

Лудогорец вече има 22 точки, но и отложен мач, а Левски в събота играе срещу ЦСКА в своя мач от настоящия кръг.

"Орлите" са постигнали четири от последните си пет победи именно с резултат 3:1, а в тези пет успеха имат отбелязани общо 17 попадения.

Само за четвърт час паднаха цели три попадения, които до голяма степен представляваха и всички чисти голови положения за първото полувреме.

Лудогорец поведе от дузпа, отсъдена в петата минута, заради нарушение на Красимир Костов срещу Върджил Мисиджан, изведен от Вандерсон зад гърба на защитата. Козмин Моци застана зад топката и реализира за разградчани.

Въпреки че гостите владееха инициативата, Пирин изравни в 15-та минута. Тони Тасев центрира от корнер, Станислав Костов отклони и Даниел Младенов с глава прати топката в мрежата за 1:1.

Груба грешка в защитата на Пирин позволи на Лудогорец пак да излезе напред, в 23-та минута. Топката се отби в Румен Сандев, след центриране отляво на Натанаел, и попадна в Джонатан Кафу, който точно покрай гредата игра с глава за 1:2.

Станислав Костов опита на два пъти да стреля към Владислав Стоянов до края на полувремето, но не намери очертанията на вратата му.

След почивката Лудогорец владееше тотално нещата на терена, и първо едно добро двойно подаване между Марселиньо и Вандерсон завърши с шут на последния от близко разстояние, но Костов спаси.

Страшно мощен удар отправи отново Вандерсон от точката на дузпата малко по-късно, но Краси Костов застана на пътя на топката и отрази.

Заключителните 20 минути предложиха доста емоции, с влизането в игра на Джоди Лукоки и Владислав Златинов в двата отбора.

Златинов раздвижи атаката на домакините, но пък Лукоки бе в основата на третото попадение за Лудогорец в двубоя.

В 79-та минута Александър Башлиев си отбеляза автогол, след като загуби владението от Джоди Лукоки, настигна го почти до аутлинията, отне му топката, но я прати в собствената си мрежа.

Тони Тасев пропусна най-чистото положение в оставащите минути, с отличен пробив, напредна сам срещу Владо Стоянов, но не успя да прехвърли стража.