Прерязаха лентата на нова сграда във Власатица
Прерязаха лентата на нова сграда във Власатица / Община Враца

В деня на големия християнски празник Петковден, на тържествена церемония бе официално открита нова сграда за обществено ползване в село Власатица. Кметът на Община Враца Калин Каменов лично връчи удостоверението за въвеждане на строежа в експлоатация на кмета на селото Петър Атанасов.

„В днешния празничен ден искам да ви пожелая да бъдете здрави, да празнувате рождени и имени дни в тази прекрасна сграда, да правите събития от местния фолклор" - заяви в приветствието си Калин Каменов. В словото си той поздрави жителите на Власатица и им пожела много радостни поводи, които да ги събират в сградата.

Новата сграда в село Власатица е с разгърната площ от 115 кв. м. В нея ще се помещават зала - клуб, здравна служба, както и ще се осигури приемна за срещи със служители на МВР. За изграждането на строителния обект Община Враца отпусна средства в размер на 112 288 лв. с ДДС.

След прерязването на лентата на новата сграда, в село Власатица бе открита и паметна плоча в чест на 100-годишнината от Добричката епопея, в която са загинали жители от населеното място.