Откриха обновени улици и стрийт площадка в Нова Загора
Откриха обновени улици и стрийт площадка в Нова Загора / община Нова Загора

Променени до неузнаваемост, с ново асфалтово покритие, тротоарни настилки и паркоместа, освежени и озеленени, с места за отдих и ново LED -осветление, ул. „Васил Левски", ул. „Градинска" ул. „Народни будители" посрещнаха жители и гости на Нова Загора по случай официалното им откриване. Атрактивна почетна обиколка, с рев на мотори и мирис на масло, направиха членовете на Мотоклуб „Демоните".

Сред многобройната публика: бяха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева и изпълнителният директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2 „ЕАД Живко Динчев. Кметът Николай Грозев се обърна към жители и гости на града" Радостен съм, че за пореден път сме заедно, съпричастни в официалното откриване на обновената главната улица, ул. „Градинска" и „Народни будители". Вярвам., че и в бъдеще ще ни подкрепяте в нашите начинания за издигане стандарта на живот в града ни, за неговото модернизиране и облагородяване."

Министър Танева поздрави ръководството на Община Нова Загора в лицето на кмета Николай Грозев за далновидната и успешна политика, чрез която успяват да издигнат авторитета на общината и да работят за нейното благоустрояване.

Откриха обновени улици и стрийт площадка в Нова Загора
netinfo

„В новия програмен период на обща селскостопанска политика за 2014-2020 г. Община Нова Загора е сред най-успешните по повод кандидатстването й по програмите за селските райони. Искам да ви уверя, че обновяването на инфраструктурата на родното ви място ще продължи и в бъдеще благодарение на добрата съвместна работа и сътрудничество на държавна и местна власт". Министър Танева и кметът Николай Грозев прерязаха трикольорната лента. Днес се състоя и официалното откриване на втората стрийт площадка, изградена по идея на кмета Николай. Комбинираната многофункционална тренировъчна конструкция е разположена в градската градина на площ от 100 кв. м.

„Удовлетворен съм, че успяхме да задоволим поредното желание на младите хора в града, като по тяхно настояване успяхме да съградим не едно а две модерни съоръжения за фитнес на открито. Всички знаем колко е важно за подрастващите физическото възпитание, затова се стремим да има повече такива места за поддържане на здравето и тонуса." - каза кметът Грозев.

Откриха обновени улици и стрийт площадка в Нова Загора
netinfo

В края на официалното откриване, младите спортисти изказаха благодарност на ръководството на общината за предоставената им поредна възможност за безплатна тренировка на открито и призоваха подрастващите да последват техния пример и да се погрижат за физическата си подготовка.