Тържествена сесия на ОбС Нова Загора
Тържествена сесия на ОбС Нова Загора / община Нова Загора

Тържествената сесия на общински съвет по случай 14 октомври, Петковден, Празник на Нова Загора се състоя днес.

Официални гости на празничното заседание бяха народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, областният управител на Област Сливен Татяна Петкова и заместник управителят на Област Сливен Веска Вълчева

.След прозвучаването на националния химн и химна на Европа, председателят на ОбС Георги Николов постави официално началото с една единствена точка в дневния ред-поднасяне на приветствия. В своята реч той се обърна към жители гости на града, като им пожела здраве, щастие и успех.

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев подчерта в словото си, че:"Днес отправяме поздрави към всички в нашия град, които с труда, предприемчивостта и таланта си градят неговото настояще и го правят по-красив и по-привлекателен. Позволете ми да изразя своята благодарност и признателност за тяхното доверие и подкрепа и да ги уверя, че нашите начинания винаги ще бъдат насочени към успеха и развитието на община Нова Загора."

Поздравления по повод празника на града поднесоха: народният представител Галя Захариева, областният управител на Област Сливен Татяна Петкова и председатели на общинските съветници от групите на политическите партии, представени в местния парламент. Всички те пожелаха здраве, щастие, късмет на жителите на града, да бъдат единни, добронамерени и искрени в делата си, защото хората са тези, които придават неповторимия дух и облик на родното си място. Поздравителни адреси до община Нова Загора по случай 14 октомври, Петковден бяха получени от: кмета на Сливен Стефан Радев, кмета на Гурково, Иван Иванов, кмета на Раднево, д-р Теньо Тенев, Димитър Митев, председател на ОбС Сливен, председателя на синдиката на учителите Янка Такева и др.