Ново признание за бармана от Кюстендил Петър Христов и Бабина градина
Ново признание за бармана от Кюстендил Петър Христов и Бабина градина / Петър Христов

Кюстендилският барман Петър Христов се класира на престижното трето място, с неговия коктейл "Бабина градина" от 12 финалисти на състезанието Beefeter mixldn, световни квалификации за най- добър коктейл с джин. Журито бе от Лондон. Барманите трябваше да представят свой коктейл, повлиян от лондонски филм. При първоначалната селекция са се конкурирали 300 бармани от страната.

Ново признание за бармана от Кюстендил Петър Христов и Бабина градина
netinfo

Петър Божинов се занимава от 15 години с барманство и ходи всеки ден с желание на работа.
"Правя коктейлите с много любов. Опитвам се помогна на клиентите да се отпуснат след тежък и уморителен ден. Коктейлът, с който се представих е запазената ми марка- "Бабина градина", разказа пред Дарик Христов.
Ето и какво е разказал пред журито: Казва се "Бабина градина", защото преди състезанието минах през градината на баба да си набера някои продукти, докато тя още спеше. Тя ми бе сърдита като се събуди, но аз и обясних, че всичко съм направил от любов. Коктейлът ми съдържа цвекло, ягоди, маруля, и лимон, и всичко това смесено с джин.

Ново признание за бармана от Кюстендил Петър Христов и Бабина градина
netinfo

Вдъхновението ми бе от филма с Джулия Робъртс "Нотинг хил". Тя отива в книжарницата да си купи книга и там среща просто един продавач- небрежен, усмихнат, нестандартен, красив и аз видях себе си, само че той предлага книги, а аз коктейли. И тя се влюби в него, но социалният им живот беше различен. В моят бар идва една дама, която харесвам, но аз съм един барман, а тя е известна, в нейна чест направих коктейла и се надявам, тя да каже- аз съм просто едно момиче, което седи до едно момче и искам той да ме обича".