Няма нови случаи на заболяването заразен нодуларен дерматит в страната
Няма нови случаи на заболяването заразен нодуларен дерматит в страната / БГНЕС, архив

След приключване на ваксинацията и след необходимите 28 дни няма нови случаи на заболяването заразен нодуларен дерматит в страната. Това заяви в Сливен министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Решението на Европейската комисия да субсидира сектор „Млекопроизводство" е европейска мярка за подкрепа на пазара, за възстановяване на неговия баланс между търсене, предлагане и получаване на доход, посочи министър Танева.

„ Тя не се управлява от България, ние само предаваме подадените заявления. Мога да говоря с цифри глобално, за общия европейски пазар - съгласно подадените заявления от всички страни-членки, най-много и с най-големи количества са заявленията от Франция, Германия, Ирландия. През следващите три месеца следва производството на сурово мляко в Европейския съюз да спадне с 0,7%", обясни земеделският министър.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева участва в дискусия за новите възможности за развитие на туризма на тема „Чудесата на Сливен - нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона".