Велоклуб Устрем открива нов веломаршрут
Велоклуб Устрем открива нов веломаршрут / netinfo

Велоклуб "Устрем" открива официално днес нов веломаршрут за всички любители на колоезденето. Велоизлет ще бележи началото му, от 9.30 часа на спирка "Явор".

Велоизлетът е подходящ за начинаещи велосипедисти, но все пак с някакъв опит и способност да изминат 25-30 км. В края на карането ще има почерпка, обещават организаторите.

Маршрутът е предназначен за начинаещи и започва под паметника на Почивка и свършва до Юбилейна чешма в района на Аладжа манастир. Маркировката е според велосипедните стандарти - сини триъгълници на бял фон. Голяма част от терена е черни пътища. Маршрутът дава уникалната възможност да се излезе с велосипед от центъра на Варна почти без пътища с автомобилно движение. Районът на крайната точка предлага приятни поляни с места за пикник и чешма. Трасето минава над паметника на Почивка и през районите Бриз, Свети Никола, Траката, Евксиноград, Виница, Дилбер чешма, а минаването по моста над Фратико дере е атракцията на маршрута.

Маркирането на маршрута и събитието е част от проект "Велоразвитие 2016" на Велоклуб Устрем, финансиран по програма "Младежки дейности" на Община Варна. Целите на проекта са да се подготвят вело-водачи и организатори на велосипедни събития, маркиране на маршрут, създаване и разпространение на информационни материали за веломаршрутите в района на Варна.