Информационен център Европа директно с маратон на четенето
Информационен център Европа директно с маратон на четенето / Информационен център Европа директно

Информационен център Европа директно - Кюстендил и читалище „Пробуда 1961" гр. Кюстендил, което е инфо точка на центъра, организираха Маратон на четенето - четене на приказки и разкази от публични личности.
Министерството на образованието и науката провежда за втора поредна година Национална седмица на четенето в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.). Седмицата на четенето се провежда в училищата и детските градини във всички областни градове на страната. В тази връзка Гости на читалището бяха деца от ОДЗ „Първи юни", база „Зорница.

Заобиколени от многобройните книги в библиотеката на читалището децата слушаха приказки, прочетени от актрисата Мария Добрева, забавляваха се, отговаряйки на забавни въпроси, свързани с книгата и нейната история и поздравиха екипа с любими стихотворения и песнички. Подобен род инициативи вдъхват у децата любов към четенето и обръщат вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца. Малчуганите получиха занимателни и образователни книжки, осигурени от Европа Директно - Кюстендил.
В инициативата се включи и работещия в момента в читалище „Братство 1869" доброволец от Македония - Дарко Дамески. Той изпълнява едногодишен проект по Европейската доброволческа служба на Програма „Еразъм+" и едно от основните му задължения е подпомагане дейността на центъра Европа Директно.

Информационен център Европа директно с маратон на четенето
netinfo