Спипаха 30-годишен мъж в момента на производство на наркотици в Сливен, в Стралджа иззеха високорискови наркотични вещества
Спипаха 30-годишен мъж в момента на производство на наркотици в Сливен, в Стралджа иззеха високорискови наркотични вещества / DarikNews.bg, архив

Криминалисти на РУ-Сливен са хванали 30-годишен мъж в момента на производство на наркотични вещества. На 12 октомври при специализирана операция по линия "Наркотици", осъществена под надзора на Районна прокуратура-Сливен, са извършени процесуално-следствени действия на адрес в квартал "Комлука" в Сливен.

На място е установен арестувания в момент на производство на наркотични вещества. В жилището са намерени и иззети вещества, прекурсори и предмети, необходими за производството на наркотик и други свързани с престъпната дейност. Мъжът е задържан за 24-часа.

В Стралджа иззеха високорискови наркотични вещества от 21 годишен мъж. Младият мъж съдействал на полицаите и предал намиращите се в дома му 137 таблетки с лого „Ин-Ян", които при наркотест реагирали положително на метамфетамин, както и полиетиленов плик с 15 гр суха тревиста маса, която на наркотест реагирала на марихуана.

При последвалите процесуални действия в частен имот, ползван от същия мъж са установени и иззети 20 канабисови растения. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ Стралджа.