Зеленина и цветя около нова каменна чешма в „Тракия“
Зеленина и цветя около нова каменна чешма в „Тракия“ / netinfo

Служители на ОП „Градини и паркове“ оформиха красив зелен кът около новата каменна чешма в район „Тракия“, която е изградена като дарение от бивши ученици на СОУ „Черноризец Храбър“ - набор 1970, зад блокове 8, 9 и 10 в парк „Майка и дете“.

„Засадихме две смарагдови и две кълбовидни туи, оформихме жив плет с храсти от видовете керия, калина, лигуструм и пълзящи хвойни, аранжирахме атрактивна цветна фигура с ружи, така че мястото да се превърне в приятен зелено-цветен оазис“, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Той посочи, че това е приносът на  „Градини и паркове“ към усилията на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров за цялостното облагородяване на Зона А-9 в района, както и на дарителската инициатива за построяването на чешмата, чието официално откриване е днес следобед.

Стоян Алексиев увери, че служителите на предприятието работят усилено в градините и парковете на територията на всички райони в града. На много места вече са засадени есенните цветя, предстои поредната залесителна кампания.