Тридневен музикален маратон и много изненади на Капана Фест
Тридневен музикален маратон и много изненади на Капана Фест / снимка: Капана Фест

С богата музикална програма стартира днес поредното издание на „Капана Фест“. То ще продължи и в събота и неделя. За първи път на една от сцените ще има лайф-стрийм на цяла проява във фейсбук. Става дума за концерта на кларнетиста Илиян Илиев с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на маестро Диян Чобанов. Събитието ще бъде следено от 5 камери и ще може да се гледа в няколко сайта, включително и този на община Пловдив.

Почитателите на рока ще са особено радостни, защото сме поканили силни чуждестранни банди, разказа един от организаторите Никола Сивков. В петъчната и съботната вечер посетителите на фестивала ще могат да се насладят и на изпълненията представени на акустичната сцена на ул. “Георги Бенковски“. Акцент тук ще бъде участието на джаз квартета The Teachers, в който свирят двама от най-утвърдените китаристи на България – Цветан Недялков и Веселин Койчев.

Тази година ще има продължение на проекта „Обособяване на Халите като културен мост между настояще и бъдеще“. Автори ще излязат с предложения за рисунки с графити.

На ул. „Куртевич“ пък ще се проведе инициатива, която ще стимулира ползването на алтернативен транспорт.

Организаторите съобщиха също, че за по-голям простор и уют на квартала ще бъде затворен паркингът на ул. „Златарска“, като мястото ще се използва за базара, който ще представя занаятчии от цялата страна.

Във фестивалната програма са включени спортни мероприятия под формата на игри с публиката, тренировки и други. На улица „Христо Дюкмекчиев“ ще има представления със съвременно танцово изкуство, скейтбордисти, уоркшопи, брейк танци, фънки, суинг с  участници от цялата страна.