Тръмп отхвърли обвиненията за извършени сексуални посегателства
Тръмп отхвърли обвиненията за извършени сексуални посегателства / БГНЕС

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли обвиненията на множество жени, че им е посягал сексуално, като "напълно и абсолютно неверни", предаде Ройтерс.

"Твърденията са абсурдни, нелепи и не отговарят на истината, здравия разум и логиката", заяви Тръмп на предизборна среща в щата Флорида. "Вече имаме значителни доказателства, за да оспорим тези лъжи, и те ще бъдат публикувани по подходящия начин в подходящото време, много скоро", отбеляза той.

Вече четири жени с обвинения към Тръмп за сексуални посегателства

Тръмп обвини предизборния щаб на опонентката му от Демократическата партия Хилари Клинтън, вестник "Ню Йорк таймс" и други медии, че участват в злобна и координирана атака, за да го спрат, предаде ДПА. Той увери, цитиран от Ройтерс, че сътрудничката на сп. "Пийпъл", която го обвини в сексуално посегателство, е измислила историята.

В същото време в. "Ню Йорк таймс" заяви, че държи на публикуваната статия за две жени, които обвиняват кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, че им е посягал сексуално без тяхно разрешение, и отхвърли твърденията на адвокат на бизнесмена, че статията е клеветническа, предаде Ройтерс.

Тръмп отхвърли обвиненията за извършени сексуални посегателства
netinfo

"Нищо в нашата статия не е имало и най-малкия ефект върху репутацията, която Тръмп вече си е създал със собствените си думи и дела", заяви Дейвид Маккроу, вицепрезидент и заместник главен юрисконсулт на американския ежедневник, в писмо до адвоката на Тръмп.

Ако Тръмп не е съгласен и твърди, че статията е клеветническа, "ще приветстваме възможността да накараме съда да го коригира", добавя Маккроу в писмото.

Източник: БТА