Мишел Уилямс влиза в образа на Джанис Джоплин в биографичен филм
Мишел Уилямс влиза в образа на Джанис Джоплин в биографичен филм / Guliver/Getty Images

Мишел Уилямс се готви да бъде звезда в биографичен филм за иконата на рокендрола от 60-те години на миналия век Джанис Джоплин, съобщи ЮПИ.

Филмът е озаглавен "Джанис" и ще бъде заснет от Шон Дъркин, режисьора на "Тя е Марта, Марси, Мей и Марлен". Филмът ще е адаптиран по книгата "Любов, Джанис", написана от сестрата на Джанис Джоплин - Лора.

Дъркин ще работи над него заедно с продуцента Питър Нюман, който притежава правата върху част от каталога с песни на Джоплин. Книгата за певицата и песните й ще бъдат използвани, за да бъде заснет филм, посветен на последните 6 месеца от живота й.

Джанис Джоплин получи посмъртно звезда на Алеята на славата

Джанис Джоплин умря през 1970 г. на 27-годишна възраст от свръхдоза хероин.
Междувременно сп. "Венити феър" припомни, че "Джанис" не единственият филмов проект за певицата, над който се работи.

Номинираната за "Оскар" Ейми Адамс отдавна се споменава за главната роля във филм за певицата, озаглавен "Вземи го, докато можеш". Филмовият проект обаче се сблъска с проблеми заради съдебни разправии.

Със заснемането му се бяха ангажирали последователно Фернанду Мейрелеш, Лий Даниълс и Жан-Марк Вале. "Джанис" също се разработва отдавна. Преди Мишел Уилямс, знаменитости като Зоуи Дешанел, Пинк и Лили Тейлър бяха претендентки за главната роля.

Източник: БТА