Министър Десислава Танева участва в дискусия за новите възможности за развитие на туризма в Сливен
Министър Десислава Танева участва в дискусия за новите възможности за развитие на туризма в Сливен / БГНЕС

Министър Десислава Танева участва в дискусия за новите възможности за развитие на туризма в Сливен. Обществена дискусия на тема „Чудесата на Сливен - нови възможности за развитие на културно-исторически туризъм в региона" ще се състои днес, петък, от 14 часа в Община Сливен.

Целта на проявата е популяризиране на културно-историческото наследство в България, развитие на културно-историческия туризъм, подпомагане на музейното дело и манастирите в България. Акцент във форума ще е превръщането на сградата на първата текстилна фабрика в България - фабриката на Добри Желязков, в исторически музей с акцент на експозициите върху Възраждането и историята на хайдушкото движение в България, превръщането на сградата на Сливенските минерални бани в туристическа атракция, развитието на маршрутите, свързани с крепост Туида, изграждането на нов туристически маршрут между Сливен, Котел и Жеравна за популяризиране на старите български занаяти.

Специално внимание по време на дискусията ще бъде отделено на  развитието на професионалното образование в Сливен и особено възможността за подготовка на кадри, свързани с туризма.

Участие в дискусията ще вземат Десислава Танева, министър на земеделието и храните, доц. д-р Бони Петрунова, заместник-министър на културата,  Диян Стаматов, заместник-министър на образованието.