Продължава кампанията за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен
Продължава кампанията за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен / община Сливен

За възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен до момента са събрани общо 724.91 лева. Постъпилата сума в дарителската сметка на Община Сливен е 587.42 лева, а в дарителските кутии - 137.49 лева. Това обяви заместник-кметът Пепа Чиликова на заседание на Инициативния комитет за възстановяване на паметника, което се проведе днес в Община Сливен.

На работната среща беше приет план за работа на комитета, на която бяха обсъдени конкретни дарителски акции - „Първите хиляда", „Новите 100 войводи", „Родолюбци", организиране на благотворителни концерт и изложба-базар. Предвижда се седмица на отворени врати, когато гражданите могат да видят паметника. Предстои да бъде изработен клип, който ще бъде показан пред ученици и излъчен в местните медии.

На централния вход на сградата на общинската администрация е поставена дарителска кутия, в която всеки желаещ може да се включи в инициативата „Първите хиляда". Тя е насочена към частни лица, даряващи 10 и повече от 10 лева. Имената на дарителите ще бъдат изписани на нарочен пергамент, който ще бъде поставен в капсула в основата на паметника. Акцията „Новите 100 войводи" има за цел да привлече представители на бизнеса, а в „Родолюбци" ще се включат ученици.
Всички участници в кампанията ще получат грамота, а имената на дарители със сума над 1000 лева ще бъдат изписани на плоча, която ще бъде вградена в прилежащата на паметника паркова среда.

Инициативният комитет излезе с решение благотворителният концерт да се състои в края на ноември, когато е открит паметника на Шести артилерийски полк. В него ще вземат участие художествени състави и спортни клубове от община Сливен.

Вече има създадена страница в социалната мрежа Фейсбук - „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк в Сливен". Там ще бъде публикувана актуална информация за дарителската кампания и снимки.

Председател на Инициативния комитет е Пепа Чиликова. В него членуват журналисти, представители на военни и патриотични организации, историци, експерти от Община Сливен и други.

Дарителската сметка за набиране на средства е:

IBAN: BG73FINV91508416216422
BIC: FINVBGSF
Код: 445100
Първа инвестиционна банка АД - клон Сливен