Съдът в Бургас намали присъдата на шофьора, убил Ина на пешеходна пътека
Съдът в Бургас намали присъдата на шофьора, убил Ина на пешеходна пътека / DarikNews.bg, Лалка Димитрова

Бургаският апелативен съд намали с една година присъдата на шофьора Мариян Ламбов, който прегази с камион на пешеходна пътека в града 28-годишната Ина Симеонова.

На първа инстанция, след като призна вината си и делото мина по реда на съкратеното съдебно следствие, Ламбов получи 4 години и 8 месеца затвор.

Апелативните магистрати обаче проявиха снизхождение и прецениха, че той трябва да изтърпи наказание от 3 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Съдът увеличи срока, в който професионалният шофьор няма да може да управлява автомобил - 4 години. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Парадокс: Убито на „зебра” момиче дължи пари за глоба

Ина Симеонова загина на пешеходна пътека на ул. "Тодор Александров" в Бургас на 25 април миналата година. Родителите на жертвата настояха за строга присъда за подсъдимия заради куп нарушения, които е извършил. Той е заобиколил спрените пред зебрата автомобили, не е пропуснал пресичащата пешеходка, качил се е на бордюра и я ударил, когато вече е била в края на зебрата.

Според извършените автотехнически експертизи водачът е имал обективна възможност да види пешеходката и да реагира. Той обаче не го е сторил.

Други новини от Бургас