Ученици от Поморие за ден поеха управлението в Общината
Ученици от Поморие за ден поеха управлението в Общината / netinfo

Вътрешни демократични избори и балотаж определиха кмет и администрация, които да поемат управлението на Община Поморие за един ден. Това се случи в СУ „Иван Вазов" Поморие по повод Деня на българската община и инициативата „Ден на отворените врати".
Вече пета година кметът на Поморие Иван Алексиев предава управлението на общината в ръцете на ученици от местните учебни заведения, като през 2016 г. бе ред DSCN0303 (Medium)на възпитаниците от 8 до 12 клас в СУ „Иван Вазов". Всички те бяха въведени в заседателната зала на Общината и бяха запознати с основните принципи и правила на местната власт и самоуправление.
„Сред вас са бъдещите управници на нашия град и се радвам, че приехте това предизвикателство така смело, но и отговорно. Защото успехите в управлението са общи, но отговорността е лична. Вярвам, че с вашето присъствие тук, с вашето активно участие днес, вие ще покажете, че сте хората, които и занапред ще работят за това Поморие да бъде по-добро място за живеене", с тези думи кметът Иван Алексиев приветства младежите и техните преподаватели. Той предаде огърлицата - символ на местна власт на дванадесетокласничката Нанси Волдт-Каприева. Училищният вот определи именно тя да бъде кмет за един ден.