В над 90% от случаите телефонните измамници звънят извън Варна
В над 90% от случаите телефонните измамници звънят извън Варна / DarikNews.bg, архив

В над 90% от случаите телефонните измамници не се намират във Варна, а в последните месеци дори звънят от съседни държави. Това обясни пред пенсионери старши инспектор Живко Костадинов от варненската полиция. Той увери присъстващите, че без значение от това колко е убедителен гласът в телефонната слушалка, колко са плашещи думите му и колко е добър сценарият, те не могат да пострадат при подобен род обаждания и измами. Полицаят призова възрастните хора да не се доверяват на измамници.

Главен инспектор Чавдар Нанков бе категоричен, че на всеки сигнал за телефонна измама или опит за извършване на такъв, се реагира незабавно и призова гражданите да сигнализират за всеки случай. Той обърна внимание на това, че кампанията на полицията срещу телефонните измами е продължение на редица действия, предприемани в годините назад и има за цел да се обхване възможно най-голяма част от местното население.

На срещата бяха разказани основните сценарии за телефонни измами и се посочиха възможностите за реакция от страна на жертвите.