Конференция, посветена на тялото от различни перспективи,  организират в ПУ
Конференция, посветена на тялото от различни перспективи, организират в ПУ / Дарик архив

Конференция на тема „Тялото: вариации, спекулации, доктрини“ организират от днес до 16 октомври Философско-историческият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и специалност „Философия“ на Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Със свои доклади в конференцията ще се включат преподаватели и докторанти. Представянията на научните трудове и обсъжданията са планирани във времето от 14:30 до 18:00 ч. днес, от 10:00 до 18:00 ч. утре и от 10:00 до 13:00 ч. на 16 октомври.

Целта на тридневното събитие е да се обгледа темата за тялото от различни перспективи и по възможност да се сговорят различни дисциплинарни стратегии, обясняват философите. Историческата и етноложката тематика ще се „засрещнат“ с филофската, емпиричното – с теоретичното, личното – със социалното, научното – с художественото по оста традиционно-модерно-постмодерно. Очакванията са за интересни разговори и продуктивни дискусии, коментират организаторите. Тематичните кръгове са „Исторически погледи към тялото“, „Тяло и капитализъм“, „Тялото между традиции и модерност“, „Тялото в изкуството“ и „Тяло и философия“.

Откриването на конференцията е от 14:30 ч. в заседателната зала на поделение „Научна и приложна дейност“ на ПУ „Паисий Хилендарски“, Нов корпус на Ректората, ул. „Цар Асен“ №24.