Рожден ден на фондация „Сийдър“ в Кюстендил
Рожден ден на фондация „Сийдър“ в Кюстендил / фондация „Сийдър“

Центърът за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Сияние" и Центърът за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) „Синева" на фондация „Сийдър" отпразнуваха съвместно рождените си дни.
В „Сияние" , управляван от Фондация „Сийдър" от създаването му през октомври 2010, живеят 24 деца и младежи с умствени и физически увреждания. ЦСРИ „Синева", в който ежедневно имат занимания лица над 18г, отпразнува едва първия си рожден ден при изключително силен интерес от общността: центърът работи с 30% повишен капацитет (34 потребители, при капацитет 25).
Празнуването на съвместния рожден ден не е случайно- изминалата година отбеляза нова фаза в развитието на социалните услуги, осигурявани от фондация Сийдър в гр. Кюстендил. Това се отнася както до работата на екипите от професионалисти, така и до потребителите на центровете.

Рожден ден на фондация Сийдър в Кюстендил
netinfo

 

 


Предлаганите в центровете услуги (логопедична терапия, арт терапия, трудотерапия, сензорна терапия, рехабилитация и dр.) са новаторски и дефицитни в региона. Те се осигуряват от специалисти, прилагащи индивидуално разработени програми за работа с децата и младежите и техните семейства, в зависимост от нуждите, индивидуалните им желания и заложби. По този начин не просто се работи за оптимален напредък в индивидуалното развитие, но и се оказва психологическа подкрепа и напътствия на семействата. Планира се и въвеждане на групови терапии.
Изминалата година беше особено важна и за работата на екипите на „Сийдър" в региона. Бяха приложени нови методи за супервизия, обучения и квалификация на служители целящи постоянно повишаване на качеството на услугите чрез осигуряване на максимална подкрепа на екипите и надграждане на постигнатите резултати. „Чрез инвестицията, която правим в екипите си, ние инвестираме още веднъж в онези, които те подкрепят", обяснява изпълнителния директор на фондация „Сийдър", Александрина Димитрова.
Празникът протече с почерпка, музикална програма, много песни, танци и добро настроение както сред екипа, потребителите на услугите на фондация „Сийдър", така и сред техните семейства и приятели. Екипът на „Сийдър" благодари на всички за поздравите, подаръците и цветята, с пожелание за още много успехи и рождени дни заедно.