Разграбиха билетите във Варна за царския влак
Разграбиха билетите във Варна за царския влак / снимка: Алберт Иванов

Само за час-два са изкупени всички билети за атракционното пътуване на царския влак с парен локомотив по маршрута Варна-Русе. Разпродажбата беше обявена за сряда и още в 4 ч. сутринта е имало опашка от чакащи пред касите на жп гарата във Варна, които отварят в 7 ч. А през целия ден идваха хора да питат за билети и оставаха разочаровани, че са свършили. На касата за предварителни продажби правиха списъци на закъснелите мераклии да пътуват, ако от БДЖ решат да пуснат допълнителни вагони, пише вестник „Труд“.

Според официално обявената информация влакът с парен локомотив ще тръгне на 22 октомври в 8.15 ч от гара Варна за юбилейното пътуване по повод 150 г. от откриването първата жп линия у нас. В композицията е включен личният вагон на цар Борис III, в който ламперии, дамаски, кабини и спални са запазени напълно автентични.

За пътниците има засега два вагона с общо 80 места .Билетите са безплатни, плаща се единствено за запазено място по 50 стотинки и затова напливът е толкова голям. Разграбени са и билетите, които се продават на всичките 8 междинни гари от Варна до Русе.

В композицията ще има две бистра и още един ВИП-вагон, в който се очаква да се качат премиерът Бойко Борисов, министри, депутати и кметове. Но както обикновените пътници, така и държавниците, ще могат да разгледат царския вагон, който се нарича“Корона-експрес“ само с екскурзовод.