„Пантерите” от Хамбург препънаха „Гранд Про” в луд мач
„Пантерите” от Хамбург препънаха „Гранд Про” в луд мач / Добри Атанасов

Българският шампион  „Гранд Про” стратира със загуба участието си в основния кръг на УЕФА ФУТЗАЛ КЪП. Варненци отстъпиха в първия мач срещу шампиона на Германия „Хамбург Пантерс” с 4-5 в един много луд мач, в който губеха с 0-4.

Варненци започнаха по-притеснено двубоя от съперника, който на два пъти пропусна да поведе в резултата след удари на Мохамед Лабиад и Онур Юлусой.  Постепенно възпитаниците на Димитър Пантев се поуспокоиха и на свой ред стреляха по посока вратата на Ялчин Чейлани. Степич, Герасимов и Костич не успяха да материализират създадените положения. След 12 минути игра при един корнер Мохамед Лабиад се оказа най-съобразителен и вкара топката във вратата на Исмет Хаджиев за 0-1. Българският тим започна да играе по-агресивно, но хубавите удари на Степич на 2 пъти и Костич отново не се озоваха в мрежата. За сметка на това гостите бяха точни за втори път чрез Сабор Калили, който се озова непокрит  и покачи на 0-2.

Димов пропусна да намали в началото на второто полувреме, когато след удара му Чейлани авторитетно изби. Гостите покачиха на 0-3 след като се възползваха от поредна индивидуална грешка при изнасянето на топката и вкараха чрез Винкел. При бърза атака и Мохамед Лабиад записа името си сред голмайсторите за 0-4. След този гол варненци при всяка атака вкарваха полеви играч за сметка на вратаря Хаджиев и тактическият прийом на Димитър Пантев  даде резултат. При една атака Марко Костич намали на 1-4 останал непокрит до дясната греда, а 6 минути преди края направи и 2-4. Минута по-късно Георги Карагеоргиев вкара трети гол за варненци, след като бе оставен непокрит до гредата. Гостите бързо отвърнаха с 5 гол на Юлусой, но секунди след него си отбеляха автогол чрез Майер за 4-5. В последната минута ваврненци имаха още една-две възможности да изравнят, но не успяха да ги материализират.

В 20:30 утре "Гранд Про" играе с шведския "Гьотеборг". В 18:00 е двубоят между "Никарс" Латвия и "Хамбург Пантерс Германия".