Колоездач и гимназистка спечелиха велосипедите от обиколката на Разград
Колоездач и гимназистка спечелиха велосипедите от обиколката на Разград / Радка Минчева

Бивш състезател по колоездене и 16-годишна ученичка спечелиха двете големи награди от петата Колоездачна обиколка на Разград, част от инициативата на Областния информационен център „Дни на Европа“.

Заради лошото време тази година участниците в досега най-масовото събитие от инициативата, бяха по-малко от друг път – 80. Облечени с еднакви фланелки с логото на събитието, те караха колелета си от площад „Независимост“ до Абритус и обратно, преминавайки край обекти, реновирани по европроекти.

Финишираха с първите капки дъжд, но въпреки, че се понамокриха, останаха още над половин час, за да участват в томбола с 50 награди – колоездачни артикули. Двата най-големи приза – маркови велосипеди - изтегли кметът д-р Валентин Василев. Те се паднаха на 16-годишшната Теодора Василева и 29-годишния Ахмед Метин. Момичето е ученичка в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, а младият мъж е бивш състезател по колоездене, сега – учител по физкултура в ОУ“Отец Паисий“.

Специални награди имаше за най-малкия участник – 6-годишната Анриета Бакърджиева от ЦДГ“Незабравка“ и ветерана – Иван Иванов от велоклуб „Пегас“.

Велоклуб „Пегас“ като партньор на събитието раздаде и допълнителни награди – също артикули за колоездене.

Заради лошото време конкурсът за рисунка, част от „Дните на Европа“, бе отложен за утре, а днешната програма продължи в залата на Новия театър с концерт на млади таланти от Разград и викторина. Вижте цялата програма на „Дните на Европа“ в свързаната статия.

Колоездач и гимназистка спечелиха велосипедите от обиколката на Разград
netinfo

Колоездач и гимназистка спечелиха велосипедите от обиколката на Разград
netinfo