Община Видин бавно топи дълговете си
Община Видин бавно топи дълговете си / Община Видин

Продължава тенденцията към намаляване на общата задлъжнялост на община Видин. Това отчете кметът Огнян Ценков. Към момента е с дълг от около 15 милиона лв., като през последните три месеца намалението е с над 1 милион и 300 хиляди лв. Просрочените задължения са малко повече от 5 милиона лв.

Видинският кмет отбеляза, че целта на безлихвения кредит от 6 милиона лв., който се очаква да бъде отпуснат от държавата, е да покрие тази сума. Ценков каза също, че за да се стабилизира финансово общината, трябва да има и свои постъпления, част от които идват от местните данъци и такси. Той благодари отново на всички коректни платци и призова за своевременно погасяване на задълженията, като подчерта, че се отчита по-висока събираемост.

Общата сума на постъпилите приходи от местни данъци и такси от началото на тази година до момента е 4 906 000 лв. В сравнение със същия период на 2015 г. това е с почти 300 000 лв. повече.

Пред медиите Огнян Ценков обяви имената на поредните длъжници – юридически и физически лица, които ще бъдат публикувани в местната преса.