Стартира „Най-добър млад предприемач“
Стартира „Най-добър млад предприемач“ / Община Пловдив

За осма поредна година Община Пловдив стартира конкурса „Най-добър млад предприемач“. По традиция началото бе дадено с първата от поредицата срещи в Европейско висше училище по икономика и мениджмънт, където заместник-кметът Георги Титюков се срещна със студенти и евентуални участници в надпреварата.

„Тази година срокът за подаване на бизнес плановете е 20.01.2017 година до 17.00 часа в деловодството на Община Пловдив“, уточни той. „Надявам се и този път да има достатъчно инициативни младежи, които да се включат с идеи и иновативни предложения“.

Първа награда е в размер на 7000 лева, втора – 4000 и две трети по 2000 лева.

Според условията на конкурса могат да участват младежи на възраст от 18 до 33 години и да са с адресна регистрация в Пловдив. Желаещите могат да представят своите проекти на български език, разяснени в до 25 страници.

Специално жури от външни експерти в това число преподаватели, представители на студентски съвети, журналисти и служители на Община Пловдив ще оценява участниците на два етапа. За втория етап ще бъдат поканени първите 10 проекти с най-висока оценка.

На днешната среща присъстваше и Анастасия Чочева, която преди няколко години спечели второ място и разви своя проект до успешен бизнес в областта на преподаване на танци на деца, като е увеличила и броя на служителите във фирмата.

„Конкурсът е помощ от страна на Община Пловдив за амбициозни, млади и идейни хора“, заяви Анастасия Чочева.

Допълнително информация желаещите могат да получат от дирекция „Спорт и младежки дейности“ на телефон: 032/276 984:

Предстои заместник-кметът Георги Титюков да направи разяснителна кампания за условията и правилата за участие за „Най-добър предприемач“ и в другите висши учебни заведения в Пловдив.