Административен съд Сливен даде ход на делото за забрана за движение на каруците
Административен съд Сливен даде ход на делото за забрана за движение на каруците / Дарик Сливен, архив

Административен съд Сливен даде ход на делото за оспорване решението на Общински съвет Сливен за Наредбата за обществения ред, в частта й за движение на ППС с животинска тяга на територията на града.

След като изслуша исканията на вносителите Окръжна прокуратура и становищата на ответната страна, съдия Слав Бакалов постанови в 7- дневен срок защитата на ОбС да представи писмено възраженията си.

Представителят на Окръжна прокуратура Христо Куков, заяви, че тестовете в наредбата могат да бъдат определени като дискриминационни поради липса на изключения. В Наредбата за обществения ред трябвало да има такива и посочи като пример за собственици на каруци, които имат дворни места в града, за движението на каруци в промишлените зони и в близост до земеделски зе ми.

Административен съд Сливен ще се произнесе в 30- дневен срок. Ако протестът бъде уважен и забраната за движение на ППС с животинска тяга бъде отменена, глобите до влизане решението на съда няма да бъдат отменени, уточни съдия Бакалов.