50 водещи университета се представят на изложението Европейско образование
50 водещи университета се представят на изложението Европейско образование / Дарик архив

За пети път в Пловдив от 11.00 до 17.00 часа днес ще се проведе изложение „Европейско образование” 2016-та. Всички млади хора и техните родители ще могат да получат отговор на въпросите си за избор на университет и специалност, за възможности за финансиране и за подготовка на успешното кандидатстване.

На изложението ще бъдат представени над 50 водещи университетa от Великобритания, Германия, Холандия, Дания, Швейцария и България, които предлагат бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. Освен за традиционно популярните Бизнес и управление, Финанси и счетоводство, Право, Архитектура, Графичен дизайн, Компютърни науки, Туризъм и Хотелиерство, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като Авиоинженерство, Нанотехнологии, Биомедицинско инженерство, Кибернетика, Молекулярна биология, Криминология, Дизайн на компютърни игри и много други.

За положителните нагласи на британските университетите към студентите от България, независимо от Брекзит, говори присъствието на представители на 26 университета от Острова.

Друг акцент на изложението е участието на 14 университета от Германия, които представят голямо разнообразие на бакалавърски и магистърски програми както на немски, така и на английски език.

По традиция Холандия е една от най-популярните учебни дестинации за българските студенти. На изложението страната е представена от водещи университети, които предлагат разнообразна палитра от програми на английски език – от хотелиерство и бизнес комуникации до нанотехнологии и авиоинженерство.

Организаторите на Изложението са предвидили богата съпътстващата програма от презентации и семинари.

Желаещите да кандидатстват в британски университети за учебната 2017/18 година ще получат безплатна регистрация в UCAS.

Всеки регистриран участник в Изложението участва в томбола и има шанса да спечели един от 5-те ваучера за самолетен билет на стойност 200 евро, за да посети „Ден на отворените врати“ в избран университет от партньорския списък на ЕДЛАНТА.

По време на изложението ще бъде обявен и конкурсът на ЕДЛАНТА за есе на тема “Доброто образование – предпоставка за успешна кариера” с награда еднократна стипендия от 1000 евро за учебната 2017/18 г.