Две години и 2 месеца затвор за крадец- рецидивист от Кюстендил
Две години и 2 месеца затвор за крадец- рецидивист от Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Крадец- peцидивист бе осъден на две години и два месеца „лишаване от свобода", по повдигнато обвинение на Районната прокуратура в Кюстендил и склучено споразумение с подсъдимия. Е. Янков е многократно осъждан за престъпления от общ характер. Неговият помагач при последната кражба, непълнолетният Асенов е осъден на „обществено порицание".
През ноември 2015 г., обвиняемият Е. Янков се разхождал с непълнолетния И. Асенов по улица „Струма" в гр. Кюстендил. Забелязали, че в една от къщите не свети и решили да влязат вътре, за да откраднат метални изделия, които впоследствие да предадат на пункт за изкупуване на вторични суровини. Те влезли в двора на къщата чрез счупване на катинара на вратата и след като не намерили никакви метални отпадъци решили да проникнат и в къщата. За целта повредили бравата на входната врата и в една от стаите намерили електрожен, ъглошлайф и вибрационна шлайфмашина, които откраднали. Общата им стойност възлиза на 395 лв.
След извършването на кражбата вещите занесли в дома на Асенов, където разглобили електрожена, като медните намотки и кабелите предали в пункт за вторични суровини. Ъглошлайфът и вибрационната шлайфмашина останали в дома на Асенов. Впоследствие той предал на органите на полицията ъглошлайф марка „Sparky" с диск за рязане, който с разписка бил върнат на собственика. Шлайфмашината не била върната на собственика.
В съдебно заседание двамата подсъдими възстановили щетите на собственика и сключили споразумение с държавното обвинение, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.