Полицаи задържаха група измамници от Враца, гастролирали в цялата страна
Полицаи задържаха група измамници от Враца, гастролирали в цялата страна / DarikNews.bg, архив

Врачански полицаи са задържали трима измамници, които подвеждали различни граждани, че ще извършат ремонти или разкодиране на мобилни телефони. След подвеждането на клиентите и получаването на телефоните и парите, групата присвоявала апаратите и сумите.

Измамниците били арестувани по време на извършването на престъпления. В момент на приемане на две пратки - мобилен  телефон и паричен превод от 250 лева - са задържани двама мъже. Единият е 66-годишен, криминално проявен и осъждан, вторият на 19 години. 

След допълнителни разследвания, при опит да получи друг паричен превод за същите услуги е задържан третият измамник. Той отново е врачанин - младеж на 17 години, и е  криминално проявен за измами. В жилището му е намерен амфетамин.

Полицаите установили, че тримата са  съучастници и за дълъг период са измамили хора от различни градове в страната, като схемата била една и съща – обещавали, че ще им ремонтират или разкодират телефоните, след което вземали и телефоните, и парите за услугата, и изчезвали.

Тримата са задържани в Районното управление на полицията във Враца. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

По случая е образувано наказателно производство.

Новини от Враца