Отново Code Week Враца - най-иновативното ИТ събитие
Отново Code Week Враца - най-иновативното ИТ събитие / netinfo

На 22 и 23 октомври 2016 г. във Враца за трета година ще се проведе най-голямото ИТ събитие в северозапада - Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането.

Целта на събитието е гражданите на град Враца и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България - ИТ. Откриването ще бъдe в събота от 9:45ч в спортната зала на ППМГ, а закриването в неделя от 17:00ч на същото място. Миналата година участваха 250 участника и 20 лектора, като целта ни тази година е да съберем 300 участника!

Ще бъдат проведени многобройни безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационната ера.

Всеки участник избира един от следните модули:

1. Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress
2. Увод в програмирането (Java, C#, друг)
3. Създаване на приложения за Андроид
4. Front-end - създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
5. Видеообработка
6. Photoshop
7. Анимиране
8. Роботика за начинаещи
9. Софтуерно тестване (QA)
10. Програмиране за най-деца (5-7 клас)
11. Роботика за деца (5-7 клас)
12. Бизнес мислене
13. Хакатон

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.

За участие се изисква предварителна регистрация на адрес http://codeweek.vratsa.net. На посочения адрес ще намерите допълнителна информация за всеки един от модулите, както и за лекторите, които ще преподават. Заповядайте, ще ви очакваме!

Организатор на събитието е сдружение "Враца софтуер общество" (http://school.vratsasoftware.com/), чиято мисия е създаване на ИТ-общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град. Спонсори на събитието са Google, хостинг компанията ICN, българските софтуерна компании с клонове във Враца - BGO Software и Inveitix, както и Questers. Любезни домакини на събитието са ППМГ "Акад. Иван Ценов".