Горнооряховчанин  спечели смартфон в лотарията на НАП с касови бележки
Горнооряховчанин спечели смартфон в лотарията на НАП с касови бележки / снимка: ТД на НАП

С покупка за 0.70 лв. Венелин Василев от Горна Оряховица спечели чисто нов смартфон Lenovo S860 от НАП. Победителят непрекъснато регистрира касови бележки и да играе в Лотарията на НАП. Печелившият фискален бон на 56-годишния  късметлия е издаден от верига магазини Кауфланд в гр.Горна Оряховица и е за покупка на зеленчуци.

В играта на данъчните общо за цялата страна са регистрирани почти 43,5 милиона касови бележки на стойност около 565 млн. лева. От тях над 2 млн. касови бележки  на стойност почти 22 млн. лева са от  Великотърновска област. Най-често участниците избират да регистрират касовите си бележки чрез сайта и чрез мобилното приложение Android.

Наградата бе връчена на победителя на 11 октомври лично от териториалния директор на НАП В.Търново господин Ивайло Здравков. При връчването г-н Здравков каза, че чрез Лотарията се цели търговците да издават касов бон при всяка продажба, което ще направи по-успешна борбата със сивата икономика.

В лотарията може да участва всеки, който има навършени 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg  и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg