Район „Младост” празнува
Район „Младост” празнува / netinfo

Район "Младост" ще отбележи своя празник с водосвет за здраве, благополучие и дълголетие. Той ще бъде отслужен в Православен храм "Св.Пророк Илия" в 11,00 часа.

Вторият по големина варненски район традиционно празнува на 12 октомври. Събитията около празника тази година ще продължат и през уикенда.

Празничната програма продължава на 15 октомври (събота) с концерта "Талантите на "Младост". Той ще се проведе от 16 до 18 часа на амфитеатралната сцена в Общинския спортно-развлекателен комплекс "Младост". В концерта ще участват ученици от училища в района, детски танцови формации, гайдарски, мажоретни и фолклорни състави, както и състави от читалищата "Елин Пелин-1977", "Искра-1924" и от пенсионерските клубове.

На 16 октомври (неделя) от 16 часа в парк "Младост" най-малките жители и гости на района ще се забавляват с актьорите от Държавен куклен театър - Варна, които ще представят образователния спектакъл "Зеленчуци, който не яде".

Район "Младост" е вторият по големина във Варна. Разположен в северозападната част на града. В този си вид той съществува от 1 януари 1996 г. на основание чл.4,ал.2 от Закона за териториалното деление на столична община и големите градове, когато във Варна се създават пет района.

В „Младост" живеят над 90 000 души. Тук са разположени жилищните комплекси "Възраждане " - І, ІІ, ІІІ и ІV, "Младост"- І и ІІ, "Победа", "Трошево" и квартал "Св.Иван Рилски". В района са и селищните образувания "Кочмар", "Пчелина", "Планова" и "Сълзица".