Община „Тунджа кандидатства с проекти за над 13 милиона лева
Община „Тунджа кандидатства с проекти за над 13 милиона лева / община Тунджа, Архив

Три проектни предложения в Държавен фонд земеделие внесе община Тунджа. Проектите са по Мярка 7.2: „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Тази мярка подпомага развитието на публичната инфраструктура, която е основен фактор за осигуряване на базови услуги на населението в селата и за олесняване на достъпа до тях. Тази инфраструктура предоставя физическата среда и обхваща обектите и съоръженията за реализиране на услугите в сферата на образованието, здравеопазването и социалните грижи, науката и културата, водоснабдяването и канализацията, енергоснабдяването, телекомуникациите, транспорта, благоустройството, физическата култура, спорта и отдиха.

Стойността на внесените проектни предложения е 13 655 592,70 лв.

Първото проектно предложение е „Подобряване водоснабдителната инфраструктура в селата Ботево, Роза и Безмер".  В проекта са предвидени реконструкция и разширение на водопроводната мрежа в село Ботево, където ще бъдат извършени монтажни дейности по напорния водоем, водомерна шахта, главни водопроводи клонове . Дължината на водопроводите, които ще се реконструират е 4 981. м., в това число и хранителен водопровод - 324 м. Реконструкция на главните водопроводни клонове от уличната водопроводна мрежа на село Роза, с обща дължина на водопроводите 5 552. м., реконструкция на главните водопроводни клонове от уличната водопроводна мрежа на село Безмер, като общата дължина на водопроводите е 5 709. м.

Общият размер на финансовата помощ, за която се кандидатства е 5 839 862,77 лв. без ДДС.

Второто проектно предложение е „Подобряване на транспортно комуникационните връзки между населените места в Община „Тунджа". В проекта са включени Ремонт на участък от пътя Тенево - Маломир - Дряново - Драма от разклон Тенево до с. Тенево , с обща дължина 3 350 м. В проекта е предвиден ремонт на теневския мост на река Тунджа, ремонт на пътя между селата Дражево и Кабиле - с дължина 1 391 м. Ремонт на участък от пътя от гара Тенево до Генерал Инзово, с обща дължина 1 391 м. И основен ремонт на моста на река Тунджа между Окоп - Ханово, с дължина 550 м.

Общият размер на финансовата помощ, за която се кандидатства с това проектно предложение е 5 862 276,57 лв. без ДДС.


Третият проект, с който кандидатства община „Тунджа" по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 е „Изграждане и ремонт на улици в населените места на Община „Тунджа".
В проекта са включени Основен ремонт/рехабилитация на ул. „Тунджа", с. Ханово - с дължина

396 м, основен ремонт/рехабилитация на ул. „Жельо войвода", с. Маломир - с дължина 1076 м, основен ремонт/рехабилитация на ул. „Търговска", с. Бояджик - 840 м. Основен ремонт/рехабилитация на ул. „Възраждане", с. Козарево - с дължина 698 м. Основен ремонт/рехабилитация на ул. „Пирин", с. Миладиновци - с дължина 357 м., основен ремонт/рехабилитация на ул. „Георги Дражев", с.Веселиново - с дължина 525 м и изграждане на ул. „Васил Левски", с. Роза - с дължина 582 м.

Общият размер на финансовата помощ за която се кандидатства по проекта е 1 953 453,36 лв. без ДДС.