Разширяват „Синя зона” в Пазарджик с 495 места на 17 улици
Разширяват „Синя зона” в Пазарджик с 495 места на 17 улици / netinfo

Община Пазарджик започва разширяването на „Синята зона” в Пазарджик. Местата за кратковременно паркиране ще бъдат увеличени с 495, на 17 улици в града, съобщи кметът Тодор Попов. Участъците ще бъдат изградени поетапно, до края на 2016 г. и включени в системата на SMS - паркиране.

Идеята е да бъдат увеличени значително местата за кратковременен престой, с което да бъде предоставена възможност за нормален достъп и паркиране на МПС в Централна градска част, коментира градоначалникът.

Приоритетно да бъде проведено изграждането на участъците на бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Цар Симеон“, ул. „ Петко Ю. Тодоров“, ул. „Екзарх Йосиф“, ул. „Константин Величков“, ул. „ Сан Стефано“ и ул. „ 11 -ти Август“. Живеещите на включените в проекта 17 улици ще получат пропуски, успокои Попов.

Не сме измислили ние системата, коментира още кметът. Не може да дойдеш отнякъде, да си зарежеш колата цял ден паркирана без пари, а през това време тя да дразни хората от близките блокове, защото няма къде да оставят своите коли. Всеки ден това създава изключително много главоболия. Като цяло сме недисциплинирани водачи. За да има ред, трябва да се регламентира ред.

Той каза още, че е обмисляно и разширяване на улиците с цел да се отворят места за паркиране, но това засега е много по-трудно, на места не е приложимо. Такива са плановете за ул. „Константин Величков” и бул. „Александър Стамболийски”. Те са много натоварени, особено в района на поликлиниката.