Минималните температури падат до 9 градуса
Минималните температури падат до 9 градуса / БГНЕС

В сряда ще бъде предимно облачно и на много места все още ще има превалявания. По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират, а вечерта облачността да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Източните Родопи от югозапад. Ще бъде слаб, но след обяд ще се усили до умерен. Максималните температури ще са в широки граници - от 12-13 градуса в северозападната част от страната до 20-22 градуса в югоизточната й половина.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, но през деня ще се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 м от сняг. Ще духа силен западен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще достигне около 10 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Главно в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа до умерен предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 19-21 градуса. Температурата на морската вода е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Още през нощта срещу сряда ще започне увеличение на вълнението на север от Калиакра до 4 бала. В следобедните часове вълнението ще започне да спада.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg