53-годишен мъж пострада при пътен инцидент в Габрово
53-годишен мъж пострада при пътен инцидент в Габрово / DarikNews.bg, архив

53-годишен мъж пострада при пътен инцидент в Габрово. Произшествието възникнало около 11:10 ч. днес, на кръстовището, образувано от ул. Лазурна и ул. Търновско шосе, между л.а. „Нисан", движещ се по ул. Търновско шосе към центъра на Габрово, управляван от 67-годишен мъж от Габрово, и л.а. „Фолксваген Голф", движещ се по ул. Лазурна към кв. Бойката.

При инцидента е пострадал водачът на л.а. „Фолксваген" - 53-годишен габровец. Той е настанен в МБАЛ-Габрово с фрактура на бедрена кост, без опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол - техническото средство отчело нулеви резултати. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Поредното тежко пътно произшествие е повод от пътна полиция отново да призоват водачите на автомобили да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.

От началото на годината до днес, в Габровска област са възникнали общо 65 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 10 души, а 67 са пострадали. В Габровска община тежките пътни инциденти са 39, като при произшествията са загинали шестима души, а други 41 са били ранени.