Румънецът, който опита да подкупи полицай отива в съда
Румънецът, който опита да подкупи полицай отива в съда / dariknews.archive

Плевенската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу румънеца Петре К. - на 37 години, който беше обвинен в опит за подкупване на никополски полицай.

На 30 септември 2016 г. обвиняемият Петре К. управлявал тежкотоварен автомобил на територията на Р България. В района на Ферибот - гр. Никопол, полицейски служител на РУ - гр. Никопол подал сигнал със стоп-палка на обвиняемия с цел осъществяване на проверка.

Първоначално Петре К. не спрял на подадения сигнал и се опитал да избегне проверката. След намесата на полицейските служители, обаче, той бил спрян и бил тестван за употреба на алкохол. Измервателния уред - Дрегер Алкотест отчел концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, което наложило да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение от страна на полицейските служители. Тогава обвиняемият Петре К. извадил банкнота от пет евро и я подхвърлил на полицейския служител - младши автоконтрольор, след което бил незабавно задържан, а за инцидента е уведомен прокурор от Окръжна прокуратура - гр. Плевен.

Румънският гражданин Петре К. е с мярка „задържане под стража". Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, съобщиха от Прокуратурата.